De verleidelijkheid van economische groei versus de wetten van de natuur. We weten dat het anders moet, maar hoe? How Much is Enough? van Onderwater Producties is dé voorstelling met inhoud en humor. Over twee mensen die hun leven hebben omgegooid en in een stadstuin zijn gaan wonen. Na de voorstelling gaan de acteurs met jou in gesprek over een paar thema’s.

Het Fries StraatFestival nomineert deze editie de DJ Frietmachine van Superhallo, Concrete van Krist Doo en Springtime van Hendrick-Jan ontmoet Merel voor de Van der Eems Publieksprijs. Het publiek kan zaterdagmiddag 27 mei tot 16.00 uur via stemformulieren stemmen op de leukste, mooiste of meest bijzondere straattheateract. De publieksfavoriet krijgt zaterdagmiddag 27 mei om 17.00 uur op het Gouverneursplein de award uitgereikt door stadskunstenaar Jamila Faber.

Er is er een jarig, hoera hoera! Mukkes wordt dit jaar alweer 25 jaar en dat moet gevierd worden. Dat doen ze natuurlijk op het Fries StraatFestival met een extra dag programmering. Jullie kunnen dus niet alleen op zaterdag 27 mei genieten van al het muzikale moois bij Mukkes, maar ook op vrijdag 26 mei. Jullie proosten wel even mee op deze verjaardag, toch?

Alle voorstellingen van Ik ga op reis en ik neem mee... van theatermaker Abdelhadi Baaddi op het Fries StraatFestival zijn binnen een week uitverkocht. Hij speelt zijn voorstelling op zaterdag 27 mei drie keer. De voorstelling van Abdelhadi Baaddi is de enige betaalde voorstelling op het Fries StraatFestival. ‘Omdat deze act slechts door een klein publiek kan worden bezocht en daardoor relatief kostbaar is, vroegen we hiervoor een kleine entreevergoeding’, vertelt projectleider Margret Havinga van het Fries StraatFestival. ‘Alle andere voorstellingen tijdens het festival zijn natuurlijk gewoon gratis.’