De organisatie van het Fries StraatFestival heeft vanwege teruglopende financiën besloten het festival terug te brengen naar twee dagen, vrijdagavond en zaterdag. Van de overheden krijgt het Fries StraatFestival de komende twee jaar minder subsidie dan de afgelopen jaren. 'Met de huidige financiële stand van zaken zien wij geen kans om ook het zondagmiddagprogramma te vullen. Met steun van de horecaondernemers aan het Gouverneursplein kunnen we gelukkig de vrijdagavond wel in stand houden', vertelt projectleider Margret Havinga van het Fries StraatFestival. In 2017 is het festival op vrijdagavond 26 mei en zaterdag 27 mei.

Wat kun je in het nieuwe culturele seizoen allemaal voor moois verwachten? Heel veel, dat zie je zondag 28 augustus op UITfestival! En daar zijn wij natuurlijk ook aanwezig met twee bijzondere acts, Blue Birds en Fenix. Zien we jullie daar?

Kijk, Oerol heeft een leuke programmering! Verschillende voorstellingen konden jullie eerder al zien op het Fries StraatFestival. Zo heeft de motorbende van Compagnie Daad ook op Terschelling tegen wind en spelen Cie Helaba en Michiel Deprez hun straattheatervoorstelling ook op het eiland. Ook enkele bands die eerder op het Fries StraatFestival speelden zijn op Oerol te bewonderen, waaronder Friends of the Family en The Grand East.

Het Fries StraatFestival was een feest! Voor de een misschien wat meer dan voor de ander, want enkele bezoekers zijn spullen kwijtgeraakt. Wij hebben op ons festivalterrein een bril en een muts gevonden. Ben jij die kwijtgeraakt? Ze kunnen worden afgehaald bij de balie van Stadsschouwburg De Harmonie.