Fries StraatFestival 2014 druk bezocht en zeer geslaagd

De organisatie van het Fries StraatFestival kijkt terug op een druk bezochte en zeer geslaagde editie. Op 23, 24 en 25 mei was het druk in de Leeuwarder binnenstad. Bezoekers genoten in de hele Leeuwarder binnenstad van ruim 150 straattheater voorstellingen en muziek optredens.

Nieuw dit jaar was de Van der Eems Publieksprijs. De Argentijnse haarkunstenaars van Cia Plaf! werden zaterdag verkozen tot publieksfavoriet en keren daarom volgend jaar terug op het Fries StraatFestival. De dames waren zeer verrast: ‘We love Leeuwarden and are looking forward to see you next year.’ ‘De publieksprijs was een mooi nieuw element van het Fries StraatFestival en dat willen we de komende jaren verder ontwikkelen tot één van de meer vooraanstaande straattheaterprijzen’, vertelt projectleidster Margret Havinga.

Hoogtepunten van het Fries StraatFestival wareren de voorstelling Bon-Appetit! van de Amerikaanse culinair komische clown Nakupelle en de Franse Les Freres Carton. Zij waren op zaterdag en zondag zeer geliefd bij het publiek. Zondagmiddag verraste Hakim uit Sesamstraat het publiek met zijn bijzondere verhalen. BOOMWHAKALAA!! zorgde als afsluiter op het Wilhelminaplein zondagmiddag voor een ware drumshow waarbij het hele publiek werd betrokken.

Muzikale hoogtepunten waren er van Jett Rebel en Chef’Special. Jett Rebel speelde een overdonderend goede show voor een bomvol Gouverneursplein. Chef’Special sloot de zaterdagavond op het Wilhelminaplein af. Zij lieten de massaal toegestroomde hoeveelheid bezoekers op het plein swingen. Andere hoogtepunten kwamen zaterdag van The Monroes op het Klokplein en op zondag de indiepopliedjes van Bells of Youth. In de Prinsentuin was het zondagmiddag genieten bij onder andere Case Mayfield. Hij presenteerde afgelopen vrijdag zijn nieuwe album en speelde daarmee nu een van de eerste shows.

De organisatie is zoals gezegd zeer tevreden over het verloop van deze editie van het Fries StraatFestival en kijkt nu alweer uit naar de volgende editie van het festival in het laatste weekend van mei op 29, 30 en 31 mei 2015. De eerste act daarvoor is al bekend, de winnaar van de Van der Eems Publieksprijs, Cia Plaf! uit Argentinië.

Op