Fries StraatFestival start met grootse theatrale parade

Het Fries StraatFestival trapt zaterdag 26 mei af met een grote theatrale parade met zowel lokale als nationale theateracts en dansgroepen. De parade start om 13.00 uur vanaf het Oldehoofsterkerkhof en gaat over de Nieuwestad naar het Gouverneursplein waar het zeventigkoppige orkest van Adje samen met de Leeuwarder zangeres en actrice Bertrie Wierenga het Fries StraatFestival begint met een unieke uitvoering van het lied Kijk eens wat ik kan.

In de parade lopen onder andere De Slikwerkers van Nynke van Duinen, de Timecruisers van Abacus Theater, Circus Adje Meesterklas, Circus Saranti, Bertrie Wierenga en de flamencodansers van Dance d’Ali mee. ‘Het wordt een grootse aftrap van de 38ste editie van het Fries StraatFestival met een mooie combinatie van lokale groepen en nationale acts’, vertelt Tet Rozendal. Namens het Fries StraatFestival organiseert zij de parade.

Gezocht: kartrekkers
Zangeres en actrice Bertrie Wierenga gaat op een grote paardenkar voorop in de parade. Deze kar wordt niet voortgetrokken door paarden, maar door mensen. ‘Daarvoor zoeken we de vier leukste kartrekkers van Leeuwarden’, aldus Rozendal. ‘Wil jij vooropgaan in de parade? Stuur dan snel de meest originele foto naar info@fries-straatfestival.nl. Uit alle inzendingen kiezen wij vier kartrekkers. Wie weet loop jij straks voorop.’

Het Fries StraatFestival is op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei en is een traktatie van Stadsschouwburg De Harmonie. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Leeuwarden, Provinsje Fryslân, het Leeuwarder Ondernemers Fonds, Grafische Groep Van der Eems, Verno BV, GV Stage Equipment en de Leeuwarder horeca.

Op