Léonie Dijkema nieuwe straattheaterprogrammeur Fries StraatFestival

facebook-sylvia-en-leonie

Léonie Dijkema is de nieuwe straattheaterprogrammeur van het Fries StraatFestival. Zij volgt Sylvia van den Berg op die eerder al een nieuwe baan vond als programmeur bij het Cultuur Kwartier Sneek. Van den Berg is zeventien jaar verantwoordelijk geweest voor de programmering van het Fries StraatFestival. Dijkema werkt ook voor het theaterfestival De Tuin der Lusten en is daarnaast theatermaker en regisseur.

‘We zijn erg blij dat we met Léonie een opvolger hebben gevonden voor Sylvia. Léonie heeft de nodige ervaring en het netwerk in de wereld van het straattheater. Ze heeft een vernieuwende en frisse blik die goed bij het Fries StraatFestival past’, aldus Margret Havinga, projectleider Fries StraatFestival.

Dijkema heeft zin om de bezoekers van het Fries StraatFestival te verrassen met bijzondere voorstellingen. ‘Ik wil in de programmering bezoekers uitdagen om te kijken naar iets wat ze normaal nooit zouden zien. Ik wil de grens opzoeken en met voorstellingen mensen aan het denken zetten’, vertelt ze. ‘Wat bezoekers kunnen verwachten? Voorstellingen die ze raken en waarin een mix van verschillende theater- en kunstdisciplines aan bod komen. Van circus en acrobatiek tot dans en klassiek straattheater.’

Het Fries StraatFestival is een productie van Stadsschouwburg De Harmonie en is dit jaar op 25 en 26 mei.

Op