Straattheaterduo Mobil & Casier heeft met de act BV Natuur op zaterdag 25 mei de Van der Eems Publieksprijs gewonnen op het Fries StraatFestival. Op spectaculaire wijze daalde Vlaming Karel Casier via het dak af op het grote podium op het Gouverneursplein om zijn Nederlandse partner Aat Dirks te vergezellen en de prijs in ontvangst te nemen uit handen van Marijke van der Woude, de nieuwe directeur van Stadsschouwburg De Harmonie.

Het is zover, het Fries StraatFestival is officieel los! We zijn klein maar fijn begonnen vanmiddag en nu is het tijd voor muziek op diverse podia! Lees hier de nieuwsbrief van vandaag.

Vanaf vrijdag 17 mei is het gedrukte programmaboekje van het Fries StraatFestival beschikbaar in Stadsschouwburg De Harmonie en op diverse locaties in de binnenstad van Leeuwarden. Lees hem hier alvast online via Issuu!

Het Fries StraatFestival nomineert dit jaar de volgende vijf acts voor de Van der Eems Publieksprijs: Electric Circus met Headspace, Fullstop Acrobatics Theatre met Boeksoep!, Mobil & Casier met BV Natuur, Vloeistof met Hersenvakantie en 155 met Trip. De award wordt voor de zesde keer uitgereikt op zaterdagmiddag 25 mei om 17.00 uur op het podium bij het Gouverneursplein.