De organisatie van het Fries StraatFestival kijkt terug op een zeer geslaagde editie. Hoewel de temperatuur hoog opliep in de Leeuwarder binnenstad, kwamen veel bezoekers genieten van de straattheatervoorstellingen en muzikale optredens. De organisatie van het Fries StraatFestival had voor hen verschillende watertappunten aangelegd en een insmeerbar geregeld. Verspreid door de Leeuwarder binnenstad waren er op vrijdag en zaterdag ruim 130 voorstellingen van bijna tachtig acts.

De winnaar van de Van der Eems Publieksprijs is... DJ Frietmachine van Superhallo! ‘Wauw, fantastisch! We zijn er echt super blij mee. We gaan de award een heel mooi plekje geven. Tot volgend jaar!’, aldus een enthousiaste Selina Houwing. De DJ Frietmachine is interactieve installatie over de aardappel. ‘Een frietje met muziekje.’

De tweede dag van het Fries StraatFestival staat op het punt van beginnen. Om 13.00 uur trappen we af met veel voorstellingen in de binnenstad van Leeuwarden. Het wordt prachtig weer op deze tweede dag, dus denk erom dat je voldoende drinkt en je je goed insmeert.

Nog even, om 19.00 uur trappen we het Fries StraatFestival af! De band Not You begint dan op het Klokplein en de Illustere Figuren starten met het levensverhaal van Renault 4 op de Eewal. Vanaf 20.00 uur speelt Feral Tides in XL-vorm op het Gouverneursplein en de Sunny Road Show trapt om 20.15 uur de avondprogrammering bij Hotel-Café 't Anker af. Klik hier voor het volledige programma van de vrijdagavond.