Op een druk bezochte tweede dag van het Fries StraatFestival wonnen de Argentijnse beeldende kunstkappers Cia Plaf! de Van der Eems Publieksprijs! ‘Muchos gracias. This is a very nice surprise for us. We like the weather and love Leeuwarden. We are looking forward to see you next year’, sprak de trotse winnaar. Met het winnen van deze prijs zijn zij volgend jaar wederom op het Fries StraatFestival te zien.

Cia Plaf! is zaterdag gekozen tot de winnaar van de Van der Eems Publieksprijs. Onder belangstelling van de vele toegestroomde bezoekers reikte stadskunstenaar Daan Levy zaterdag om 17.00 uur op het podium van het Wilhelminaplein de award uit.

De vrijdagavond van het Fries StraatFestival stond in het teken van een dansbare muziek en veel gezelligheid. Bij de optredens van DJ Sneaky Pete, Leonard Ford en Sneaky Pete was het gezellig druk op het Gouverneursplein. Bij alle optredens werd volop gedanst door de toegestroomde hoeveelheid bezoekers.

Met een ietwat regenachtige kindermiddag is het Fries StraatFestival dit weekend begonnen. De aanwezige kinderen genoten vrijdagmiddag op het Hofplein van het programma dat in samenwerking met KunstKade en de NHL is samengesteld. Na een regenbui gingen de kinderen uit hun dak bij het theatrale popconcert van de Hippe Gasten.