Wij kunnen tijdens het Fries StraatFestival nog best wat helpende handjes gebruiken. Van backstagemanagers tot publieks- en artiestenbegeleiders, promotiemedewerkers, fotografen, bouwers en sjouwers. Het leuke van helpen bij het Fries StraatFestival? We hebben een heel tof team, je leert leuke mensen kennen, het is gezellig, je krijgt lekker eten en drinken en natuurlijk een uniek crewshirt!

Léonie Dijkema is de nieuwe straattheaterprogrammeur van het Fries StraatFestival. Zij volgt Sylvia van den Berg op die eerder al een nieuwe baan vond als programmeur bij het Cultuur Kwartier Sneek. Van den Berg is zeventien jaar verantwoordelijk geweest voor de programmering van het Fries StraatFestival. Dijkema werkt ook voor het theaterfestival De Tuin der Lusten en is daarnaast theatermaker en regisseur.

Het is tijd voor cultuur! Wij maken ons zorgen over de toekomst van kunst en cultuur in Leeuwarden en Friesland. Waarom? Dat lees je in het manifest dat we samen met veel andere festivals en culturele instellingen opstelden en dat we in een hoorzitting cultuur aan de Provinciale Staten hebben gepresenteerd. Eén ding is zeker: zonder de juiste keuzes valt de cultuursector in Leeuwarden en Friesland ver terug in de tijd en gaat alles wat is opgebouwd verloren.