Tweede dag staat op het punt van beginnen

Na een geslaagde eerste avond staat de tweede dag van het Fries StraatFestival op het punt van beginnen. Het belooft een prachtige dag te worden met veel mooie voorstelling en zonnig weer. Om 13.00 uur starten we met de Parade waarin verschillende straattheateracts meelopen. Vervolgens start om 13.30 uur de eerste voorstelling van de freerunners van La Fabrique Royale. Waar de tweede voorstelling is, maken we rond 14.00 uur bekend.

Naast de Parade en La Fabrique Royale gaat clown Murmuyo vanmiddag op zoek naar vriendjes, is te zien hoe het Franse Compagnie Le Grand O de Friese taal in hun voorstelling heeft verwerkt, kun je bij de Mr Rizzo’s miniatuur-foto-studio op de foto als minimens. Naast de straattheatervoorstellingen is er ook veel muzikaal vermaak, met onder andere de latin, ska, balkan, reggae, jazz, flamenco en cumbia van Mamihlapinatapai, een Hammondorgelgevecht van Orgel Vreten en The Very Very Danger met aanstekelijke rauwe energie, grote riffs, poppy meezingbare zang en een punkachtige houding.

Drinken en insmeren
Het belooft een zonnige warme dag te worden. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt en je goed insmeert. Om daarbij te helpen hebben we een insmeerbar geregeld. Deze vind je op de Nieuwestad bij het Paard. Drinken kun je natuurlijk doen bij een van de vele horecagelegenheden in de stad, maar we hebben ook tappunten waar je je flesje met water kunt vullen. Deze vind je in de Prinsentuin in de buurt van de muziekkoepel en bij Winkelcentrum Zaailand.

Op