Tweede dag Fries StraatFestival bijna van start

De tweede dag van het Fries StraatFestival staat op het punt van beginnen. Om 13.00 uur starten we onder andere met de onthulling van de kunstwc’s van Verno Materieelverhuur op het Gouverneursplein. Deze zijn de afgelopen periode gemaakt door leerlingen van de basisscholen De Weide, Oldenije en Het Palet. Verspreid over 22 locaties in de stad zijn er vanmiddag en vanavond veel straattheater- en muziekoptredens.

Aan het begin van deze tweede dag zijn er twee programmawijzigingen. De voorstelling van Nick van der Heyden wordt vervangen door Laure Osselin. Op het Mata Hariplein komt het optreden van de Winnaars Dance Battle 2015 te vervallen.

Hoogtepunten vandaag zijn onder andere de danstheatervoorstelling van WOEST. Zij nemen het publiek mee op een route door de stad. De bezoekers krijgen een muziekdoosje mee waarmee zij zelf de soundtrack van de voorstelling kunnen maken. Op het Gouverneursplein zijn veel kindervoorstellingen, waaronder ook een grote interactieve fontein met badeenden van Swoolish garage. Het publiek kan zelf de kleuren en de waterstralen bepalen. In de Bagijnesteeg hangt een levensgroot kunstwerk van Jerke Mulder. Verspreid over de Nieuwestad zijn er optredens van onder andere Sid Bowfin, De Frietcowboys en François Blanc.

Muzikale hoogtepunten zijn er op deze tweede dag onder andere van Roel C. Verburg. Hij speelt vanmiddag op de Nieuwestad bij Anne Vondeling. Daarnaast is er de hele middag muziek bij het Hotel-Café ’t Anker op de Eewal, het Klokplein en bij Paddy o ‘Ryan en Het Leven op de Tweebaksmarkt. Om 17.15 uur opent Mundo Park het hoofdpodium op het Gouverneursplein. Hoofdacts daar zijn vanavond Causes en Liptease.

Op