Van der Eems Publieksprijs

Het Fries StraatFestival is een ultiem publieksfestival, dus de stem van het publiek is wat waard! Daarom wordt elk jaar een selectie straattheatervoorstellingen genomineerd voor de Van der Eems Publieksprijs. De acts worden genomineerd op basis van een aantal criteria zoals de kwaliteit en originaliteit. De act moet bovendien in het voorgaande of huidige theaterseizoen in première zijn gegaan. Om het publiek te blijven verrassen en prikkelen met onze programmering, vinden we het belangrijk continu nieuwe acts te presenteren. Dit jaar nomineren we de Nederlandse theateracts en dient de publieksaward dus als stimulering voor Nederlandse makers! De award wordt vervaardigd door Sierk Douma / DéSirk Lichtmaker.

Genomineerden voor 2021

Actic met Actic Airlines
Babok met ReFlex
Daan & Vincent met AF
Directie & Co met Life is Short. Buy That Dress
Exoot met Animatroniek
Ruben Chi met Solitude
Sisters of Soul met Save Our Souls
TENT met PIT
WIRWAR met Bonje

Meestemmen!

Ben je bij minimaal drie van bovenstaande acts geweest? Dan kun je t/m zondag online stemmen via de festival-app TimeSquare door jouw Top-3 daar door te geven. Heb je de app niet gedownload of heb je bijvoorbeeld minder dan drie acts gezien, kun je ook via dit formulier jouw oordeel geven over de act(s) die je hebt gezien. De score uit dit formulier en de Top-3 uit TimeSquare worden samengevoegd en leiden tot de publiekswinnaar!

Prijsuitreiking en beloning

Vanwege de alternatieve editie dit jaar, wordt de winnaar na het festival online bekend gemaakt. De publieksfavoriet wordt uitgenodigd om tijdens de volgende editie van het Fries StraatFestival terug te komen met dezelfde of een nieuwe act.

Winnaars voorgaande edities

2019: Mobil & Casier heeft - BV Natuur
2018: Onderwater Producties - Bon Voyage!
2017: Superhallo - DJ Frietmachine
2016: Gijs van Bon - Blom
2015: Eva van Welzenis en Willemijn Schellekens - Tweede verdieping
2014: Cia Plaf! - Birds in the Head

mobilcasier
Mobil & Casier met BV Natuur / Foto: Marc de Fotograaf