Monumental Constructions (MC)

Monumental Constructions (MC)

Het Fries StraatFestival haalt de bijzondere Franse kunstenaar Olivier Grossetete naar Leeuwarden met zijn productie Monumental Constructions (MC). Hij strijkt neer op het Oldehoofsterkerkhof en dit was de ultieme eyecatcher van het Festival.

Wat is MC?

Monumental Constructions (MC) is een participatief bouwwerk waarbij jij met vele anderen worden uitgenodigd om samen te bouwen. Een ongewoon gebouw, de droom van een kind, een collectieve performance. Het publiek wordt gevraagd om met dozen een monument in elkaar te zetten zonder kraan of machine, alleen met menselijke energie en spierkracht. Dit alles vindt plaats op de zaterdag van het
FSF (25 mei 2024).

Neerhalen van het kunstwerk

Op zondag 26 mei wordt het kunstwerk weer gezamenlijk afgebroken. Dit is een belangrijk onderdeel van het project. Het is een moment om samen te komen, samen te beleven en samen af te ronden. Jij wordt uitgenodigd om met picknickkleed en goed gevulde picknickmand hierbij aanwezig te zijn. Omringd door een ‘zee’ van mensen tijdens een levensgrote stadsbrunch vindt deze indrukwekkende happening plaats. Een ervaring om nooit te vergeten.

Uiteraard zijn de materialen van MC is volledig recyclebaar. Er wordt niets weggegooid.

Help mee bouwen aan dit kunstwerk!

Wil jij graag onderdeel zijn van dit grote kunstproject, vind je het een uitdaging om creatief bezig te zijn en vind je het leuk om andere mensen te ontmoeten? Help dan mee!

Hoe werkt het?

In de Harmonie wordt het kunstwerk gebouwd op 21 t/m 24 mei. Op 25 mei tijdens het FSF wordt het kunstwerk op de Oldehoofsterkerkhof in elkaar gezet. Zondag 26 mei wordt het gebouw weer afgebroken. Voor al deze dagen zoeken wij bouwers! Je kan dus een halve dag tot maximaal 6 dagen mee helpen. Geef je op als individu, collega’s, vrienden, familie, buurtbewoners, klasgenoten etc. .

Ontwerp jij het gebouw?

Ben jij een dromer, een visionair? En heb je altijd al willen bijdragen aan de schoonheid van Leeuwarden? Dan is dit jouw kans!

We dagen jou uit om een schets te maken van een adembenemend tijdelijk gebouw naast het iconische symbool van Leeuwarden, de Oldehove! Geïnspireerd door de prachtige oude architectuur van onze stad, met als thema: grootsheid en trots.

Jouw ontwerp zal dienen als inspiratie voor de kunstenaar Olivier Grossetete. Hij zal jouw visie omzetten in een definitief ontwerp, dat we gezamenlijk zullen bouwen op 25 mei tijdens Fries Straatfestival. Een unieke kans om je eigen ontwerp tot leven te zien komen voor de ogen van duizenden mensen!

En dat is nog niet alles! Het gebouw zal worden opgebouwd uit kartonnen dozen, waardoor het niet alleen een spectaculair kunstwerk wordt, maar ook een symbolisch voorbeeld van samenwerking en gemeenschapszin.

Dus doe mee aan dit unieke avontuur, grijp je potlood, penseel of digitale tekentablet en laat je creativiteit de vrije loop!

Stuur je schets voor 12 april naar: theater@fries-straatfestival.nl.

To top