TENT - PIT

Voor de drie mensen in de pit, omsloten door hoge wanden, lijkt er geen uitweg te zijn. De bewegingsvrijheid is beperkt, de ruimte waar ze zich in bevinden lijkt een te grote horde om te overkomen. Maar ontsnappen is niet de intentie. In deze eigen omgeving onderzoeken ze de onderlinge verhoudingen, het perspectief en hun vrijheid. En daarmee misschien ook wel die van de toeschouwer. Want wat is nu echte vrijheid?

Deze unieke voorstelling speelt zich af in en op een bijzonder decor. Jij kijkt als toeschouwer in de ‘pit’ en kijkt daarmee ook neer op de spelers. Heb jij meer macht dan de drie spelers op de vloer? Dat dacht je misschien. Middels acrobatiek weten de spelers met gemak op gelijke hoogte of zelfs hoger te kunnen komen dan het publiek!

Het gezelschap TENT maakt sinds 2010 circus van Nederlandse bodem. Uniek aan hun creaties is dat zij spectaculaire circustechnieken, die als vanouds een haast tastbare spanning en bewondering oproepen, verbindt met diverse andere disciplines zoals muziek, dans, mime en vormgeving.

Praktische info:
Start/verzamelpunt: naast de Oldehove
(een kleine wandeling volgt naar de speellocatie).
Duur: ca. 35-50 min.


Informatie

  • Performer: TENT
  • Website: https://www.tent.eu/
  • Land: Nederland
  • Genre: Circustheater
  • Publiek: Iedereen

pit