Als je je ogen sluit ben je op een festival

Dit Pinksterweekend zou in het centrum van Leeuwarden ons Fries StraatFestival plaatsvinden. De zon zou stralen en de straten zouden overspoeld worden met mensen. Mensen die schouder aan schouder staan, zittend op de grond, of reikhalzend op het puntje van de tenen, om niks te missen van die ene of juist die andere voorstelling. Bijzondere theateracts zouden de straten kleuren, net als live muzikanten, dansers en andere artiesten.

Om toch even stil te staan bij wat er dit weekend ontbreekt aan kunst en cultuur, aan leven en reuring op straat, lieten wij vrijdagavond, in samenwerking met de Typesetters, drie teksten in grote cirkels op bekende festivallocaties op straat plaatsen.

In het midden van die cirkels, kun je als toevallige voorbijganger dit weekend eventjes (bij ons) stilstaan. In de persoonlijke bubbel lees je, met 1,5 meter afstand om je heen, een zin die je voor eventjes in gedachten naar ons festival transporteert.

“Als je je ogen sluit, ben je op ’n festival” lees je op het Wilhelminaplein. “Kijk mama, die man lijkt op een spin” staat op de Lange Pijp geschreven en op het Gouverneursplein: “Zie je al die mensen dansen?"

Wij wensen iedereen een goed en gezond Pinksterweekend toe en nodigen je alvast van harte uit voor de volgende editie van het Fries StraatFestival in het weekend van 28 t/m 30 mei 2021.

alsjejeogensluit Foto: Jos Heemstra

kijkmama Foto: Sito Wijngaarden - De Typesetters

dansen Foto: Sito Wijngaarden - De Typesetters

Op