We verhuizen naar september!

“Straattheater moet je voelen, van dichtbij beleven, in het echt, dat werkt gewoon niet via een scherm,” stelt artistiek leider Léonie Dijkema. Om de kans op deze ervaring te vergroten verhuizen we daarom dit jaar naar 16 t/m 19 september. “We gaan er vanuit dat wij op dat moment weer de unieke dynamiek en magie van straattheatervoorstellingen, maar ook van live muziek en cross-over performances kunnen delen met een breed publiek.”

nieuwsbrief-header-fsf-2021

Ons Leeuwarder festival heeft op dat moment een andere vorm dan wat jullie gewend zijn. Minder in de massa, meer in de intimiteit. Voorop staat dat het thuiszitten wordt doorbroken en er binnen de veiligheidsmarges weer verbinding wordt gezocht buiten de deur. Acts moeten weer een ‘podium’ krijgen om ervaren te worden door een live publiek en andersom moet het publiek weer een act in levende lijve kunnen beleven. De interactie tussen artiest en publiek is essentieel voor het festival en de organisatie kijkt dan ook reikhalzend uit naar het moment dat dit weer gerealiseerd kan worden. Belangrijk is ook dat het festival op een veilige manier laagdrempelig blijft en toegankelijk is voor iedereen. Dat kan volgens ons met een overzichtelijk programma op sfeervolle, afgebakende locaties. Hier kan men indien nodig met een reservering gratis toegang krijgen tot exclusieve voorstellingen op bijzondere plekken, waar de 1,5 meter en andere voorschriften in het kader van Covid-19 gehandhaafd worden. En als de richtlijnen het toelaten, wordt er waar mogelijk opgeschaald.

Van lockdown naar break out
Het nieuwe posterbeeld van het Fries StraatFestival dit jaar, een kunstzinnige illustratie van Berber van den Brink, visualiseert op prachtige wijze hoe sterk de verbinding is gegroeid met onze eigen huizen door de pandemie. Het beeld vertelt niet alleen hoe het Fries StraatFestival zelf verhuist, maar ook dat het zijn huis nog even meeneemt onderweg voor de intiemere voorstellingen op afgebakende locaties en tegelijkertijd met hoopvolle blik vooruit kijkt naar een periode waarin we met zijn allen uitbreken, naar buiten durven kijken, de verbinding zoeken met onze omgeving en samen een monumentale constructie uit de grond stampen.

posterbeeld-fsf2021

Op