Hoe werkt het Fries StraatFestival dit jaar?

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar het ziet er toch écht naar uit dat het Fries StraatFestival doorgaat, en wel van 16 t/m 19 september! Natuurlijk is het wat anders dan normaal, maar we zijn supertrots dat we ondanks alle maatregelen en onzekerheden een fantastisch programma kunnen presenteren! De artiesten staan te popelen om op te treden en jij staat hopelijk te popelen om deze unieke 40e editie te beleven! Ben je benieuwd hoe het er allemaal aan toe gaat dit jaar? Lees dan dit bericht even goed door.

Coronamaatregelen

De festivallocaties hebben een duidelijke in- en uitgang. Op of binnen een festivallocatie werken we met 1,5m. afstand en vaste zitplaatsen. Wij werken niet met de coronacheck-app als toegangsbewijs. Je hoeft je dus niet verplicht te testen voor toegang of volledig gevaccineerd te zijn. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je klachtenvrij bent als je naar het Fries StraatFestival komt en dat je je houdt aan de basisregels van het RIVM.

Om zeker te zijn van een plek bij een theatervoorstelling of een optreden van een band of artiest, kun je vanaf 30 augustus gratis tickets boeken voor de meeste voorstellingen. Met een ticket hoef je ook niet meer geregistreerd te worden bij de ingang, dus dat scheelt tijd! Voor alle shows op het Jacobijnerkerkhof en voor de muziekoptredens op zaterdagavond in de Haniasteeg, heb je geen tickets nodig. Voor alle andere acts, optredens en routes wel. Het staat bij elke artiest of act ook duidelijk aangegeven of je wel of niet een ticket kunt boeken.

Meer weten? Lees dan de pagina Festivalinfo nog even goed door. Op de pagina Festivallocaties 2021 vind je daarnaast ook nog een overzicht van alle locaties waar het festival dit jaar plaatsvindt, hoe het werkt op elke locatie en een link naar Google Maps om deze locaties te vinden, mocht je niet zo bekend zijn in Leeuwarden.

Programma

Het volledige programma vind je dit jaar op de website, in de Festival-app TimeSquare en in beknopte versie in de gedrukte programmafolder. Deze wordt vanaf 26 augustus in beperkte oplage verspreid en zal ook tijdens het festival beschikbaar zijn op de festivallocaties. Hieronder ook een digitale pdf van de binnenkant van de vierluikfolder met het Programma-overzicht van A tot Z.

programma

Vrijwilliger worden?

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers, dus heb je tijd en zin om mee te helpen, meld je dan vooral aan! Meer informatie over vrijwilligen op het Fries StraatFestival en de link naar het aanmeldformulier vind je hier.

Word Kompaan!

Wil jij het Fries StraatFestival steunen? Sluit je aan bij ons nieuwe gezelschap van enthousiaste festivalgangers en word Kompaan! Als Kompaan maak je mede mogelijk dat het unieke cultuuraanbod van ons festival in Leeuwarden gratis toegankelijk blijft voor iedereen. Tijdens het festival nodigen we onze Kompanen graag uit voor een speciale programmaverrassing. Meer weten...

Publieksprijs

Dit jaar zetten we de publieksprijs in als een stimuleringsprijs voor Nederlandse theateracts. Zodra je minimaal drie van de genomineerde acts hebt gezien, kun je via de app TimeSquare stemmen door jouw Top-3 door te geven. Benieuwd naar de genomineerden? Check deze pagina!

Op