Sneakpreview: kunstwand van Jorijn de Gooijer

jorijntekening1

Kunstenares Jorijn de Gooijer ontwerpt speciaal voor het Fries StraatFestival een enorm doek voor een grote horecawand op het Wilhelminaplein. De wand wordt de eyecatcher op het centrale festivalplein.

De Gooijer schildert normaal gesproken al haar werken met de hand. Het doek in de kunstwand op het Wilhelminaplein is 21 meter lang en twee meter hoog. ‘Die afmetingen zeiden me niet zoveel. Tot ik de tip kreeg om eens op het plein te gaan zitten en de grootte op me in te laten werken. Toen schrok ik zo erg, dat ik snel naar huis ben gefietst.’ Eenmaal van de schrik bijgekomen ziet ze het vooral als een enorme uitdaging.

‘Bij het Fries StraatFestival kan alles, niets is te gek. Ik kreeg totale vrijheid in mijn ontwerpen en heb de pylon als uitgangspunt gebruikt in al mijn schetsen. Op een gegeven moment had ik zomaar honderd schetsen. Daarvan heb ik de leukste verder uitgewerkt.’ Wil je zien welke figuren ze in de wand heeft gebruikt? Houd dan onze website goed in de gaten en breng vooral op 24 en 25 mei een bezoek aan het Wilhelminaplein.

Voor meer informatie over Jorijn de Gooijer en haar werk: www.jorijndegooijer.nl.

jorijncompositie

Op