De organisatie van het Fries StraatFestival kijkt terug op een zeer geslaagde en ontzettend druk bezochte editie. Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag was het erg druk bij alle optredens. Verspreid door de Leeuwarder binnenstad waren er in totaal bijna 150 voorstellingen.

Het belooft een mooie derde dag van het Fries StraatFestival te worden. Vandaag zijn er optredens van onder andere Merkel & Vannix, het hilarische vioolconcert van Sid Bowfin, de danstheatervoorstelling van WOEST en Ruut van Hooft met zijn boxer en clown Baff. Daarnaast speelt Dansgroep De Meisjes de voorstelling De perfecte vrouw?! in de Prinsentuin.

De derde Van der Eems publieksprijs is zaterdagmiddag op het Fries StraatFestival gewonnen door Gijs van Bon met zijn zandtekenmachine Blom. Het publiek verkoos hem unaniem tot favoriete act. Op de tweede plaats is de voorstelling Solo Juntos van Lucio Baglivo geëindigd. De derde plaats is voor de badeendenfontein Aquaduck van Swoolish garage. De tweede dag van het Fries StraatFestival was het erg druk, maar zeer gezellig in de Leeuwarder binnenstad.