De winnaar van de Van der Eems Publieksprijs is... DJ Frietmachine van Superhallo! ‘Wauw, fantastisch! We zijn er echt super blij mee. We gaan de award een heel mooi plekje geven. Tot volgend jaar!’, aldus een enthousiaste Selina Houwing. De DJ Frietmachine is interactieve installatie over de aardappel. ‘Een frietje met muziekje.’

De tweede dag van het Fries StraatFestival staat op het punt van beginnen. Om 13.00 uur trappen we af met veel voorstellingen in de binnenstad van Leeuwarden. Het wordt prachtig weer op deze tweede dag, dus denk erom dat je voldoende drinkt en je je goed insmeert.

Nog even, om 19.00 uur trappen we het Fries StraatFestival af! De band Not You begint dan op het Klokplein en de Illustere Figuren starten met het levensverhaal van Renault 4 op de Eewal. Vanaf 20.00 uur speelt Feral Tides in XL-vorm op het Gouverneursplein en de Sunny Road Show trapt om 20.15 uur de avondprogrammering bij Hotel-Café 't Anker af. Klik hier voor het volledige programma van de vrijdagavond.

De verleidelijkheid van economische groei versus de wetten van de natuur. We weten dat het anders moet, maar hoe? How Much is Enough? van Onderwater Producties is dé voorstelling met inhoud en humor. Over twee mensen die hun leven hebben omgegooid en in een stadstuin zijn gaan wonen. Na de voorstelling gaan de acteurs met jou in gesprek over een paar thema’s.