Sponsoren, fondsen, overheden, leveranciers, vrijwilligers, artiesten en publiek bedankt! Wij hebben een fantastisch festival gehad en dat hadden we zonder jullie niet gekund. Bedankt voor het leveren van materiaal, voor het verlenen van subsidies, voor het keiharde werken, voor de prachtige voorstellingen en voor de ontzettend leuke reacties die we hebben gekregen.

De organisatie van het Fries StraatFestival kijkt terug op een zeer geslaagde en druk bezochte editie. Verspreid door de Leeuwarder binnenstad waren op vrijdagavond en zaterdag meer dan 120 voorstellingen. Ontzettend veel bezoekers hebben genoten van de voorstellingen van de Franse freerunners La Fabrique Royale. Bij alle vier locaties van de show was het erg druk.

De voorstelling Bon Voyage! van Onderwater Producties heeft de vijfde Van der Eems publieksprijs gewonnen. ‘We zijn ontzettend blij dat jullie onze act zo leuk vonden. Leeuwarden is wel een beetje ons tweede thuis. We hebben hier al verschillende voorstellingen gespeeld en hebben nu al zin in volgend jaar.’ De prijs is om 17.00 uur uitgereikt door Dirk Bruinsma, regisseur en artistiek leider van de PeerGrouP.