Het Fries StraatFestival nomineert dit jaar de volgende vijf acts voor de Van der Eems Publieksprijs: Electric Circus met Headspace, Fullstop Acrobatics Theatre met Boeksoep!, Mobil & Casier met BV Natuur, Vloeistof met Hersenvakantie en 155 met Trip. De award wordt voor de zesde keer uitgereikt op zaterdagmiddag 25 mei om 17.00 uur op het podium bij het Gouverneursplein.

Het Fries StraatFestival zet zoals altijd het laatste weekend van mei Leeuwarden weer op z'n kop. Het is 24 en 25 mei genieten bij de vele nationale en internationale straattheater-acts en te gekke bandjes. Oftewel twee dagen feest. En jij kunt de held zijn die dit festival mede mogelijk maakt!

Het Fries StraatFestival is blij en dankbaar dat de Provincie Fryslân samen met de Gemeente Leeuwarden in totaal 200.000 euro heeft toegekend aan het festival voor de komende twee jaar. “We kunnen door!” tikt projectleider Margret Havinga met veel smileys in de WhatsApp-groep van het team na een telefoontje met het goede nieuws. Het tweedaagse festival vindt nu gegarandeerd plaats in 2019 op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei! Met de toekenning van deze subsidie voor twee jaar, leeft het team nu ook vol enthousiasme toe naar een mooie invulling voor de feestelijke 40e editie in 2020.