Natasja Kesteloo is vol enthousiasme gestart als de nieuwe zakelijk leider van ons festival. Onze voormalige ‘heit & mem’, zoals we productieleider Wiebe Kootstra en zakelijk leider Margret Havinga vaak gekscherend noemden, hebben dit jaar afscheid genomen. Zij speelden een belangrijke verbindende rol in het team, maar na jarenlange betrokkenheid, hebben de beide rotten in het vak dit jaar besloten hun kindje los te laten en hun festivalwerkzaamheden over te dragen aan de nieuwe garde. Met Natasja Kesteloo erbij bestaat ons kernteam nu uit artistiek leider en straattheaterprogrammeur Léonie Dijkema, muziekprogrammeur Titus van ’t Veer, marketing- en communicatiecoördinator Fredau Buwalda, projectondersteuner Gretha Bakker en, eveneens nieuw in het kernteam, technisch producent Olaf Hansson.

Dit Pinksterweekend zou in het centrum van Leeuwarden ons Fries StraatFestival plaatsvinden. De zon zou stralen en de straten zouden overspoeld worden met mensen. Om toch even stil te staan bij wat er dit weekend ontbreekt aan kunst en cultuur, aan leven en reuring op straat, lieten wij vrijdagavond, in samenwerking met de Typesetters, drie teksten in grote cirkels op bekende festivallocaties op straat plaatsen.

Lieve festivalfans, waar we al een beetje bang voor waren is nu een zekerheid geworden. Na de nieuwe berichtgeving van onze minister-president rondom het Corona virus, zijn we genoodzaakt het Fries StraatFestival voor dit jaar te annuleren.

Terwijl we op dit moment nog druk bezig zijn met het nieuwe artwork voor onze jubileumeditie, kunnen we niet wachten om de eerste namen met jullie te delen! We hebben namelijk al een paar te gekke acts voor het muziekprogramma weten te strikken: Blanks, WIES, Petter Carlsen en Les Fanflures Brass Band!