Vijf acts genomineerd voor Van der Eems Publieksprijs

Het Fries StraatFestival nomineert dit jaar de volgende vijf acts voor de Van der Eems Publieksprijs: Electric Circus met Headspace, Fullstop Acrobatics Theatre met Boeksoep!, Mobil & Casier met BV Natuur, Vloeistof met Hersenvakantie en 155 met Trip. De award wordt voor de zesde keer uitgereikt op zaterdagmiddag 25 mei om 17.00 uur op het podium bij het Gouverneursplein.

Het Fries StraatFestival is een ultiem publieksfestival, dus de stem van de bezoekers is wat waard! Om het publiek te blijven verrassen en prikkelen met de programmering, wordt elk jaar een aantal nieuwe straattheatervoorstellingen genomineerd voor beoordeling. Deze acts zijn allemaal in het voorgaande of huidige theaterseizoen in première gegaan en genomineerd op basis van hun kwaliteit en originaliteit. Bezoekers kunnen direct na afloop van de voorstellingen (voor 16:00 uur) via een stembriefje laten weten wat ze ervan vonden. De act met de hoogste waardering krijgt op zaterdagmiddag de award uitgereikt. De winnaar wordt uitgenodigd om tijdens de volgende editie van het Fries StraatFestival terug te komen met dezelfde of een nieuwe act. De publieksprijs wordt mogelijk gemaakt door drukwerksponsor Grafische Groep Van der Eems.

GENOMINEERDEN 2019

Electric Circus brengt met Headspace een ‘mind blowing’ installatie naar Leeuwarden. Een non-virtual-reality schouwspel met gerobotiseerde poppen en geprogrammeerde machientjes speelt zich voor je af, zodra jij jouw hoofd in een van de enorme houten koppen steekt. Te zien: tussen 13.00-17.00 uur op de Nieuwestad bij standbeeld Het Friese Paard.

Fullstop Acrobatics Theatre uit België komt met een nieuwe voorstelling specifiek voor jonge kinderen. Boeksoep! zit vol acrobatisch circus, dans en theater, en is geïnspireerd op de fantastische verhalen uit kinderboeken en het voorlezen voor het slapengaan. Te zien: 13.00 en 16.20 uur op het Raadhuisplein.

Mobil & Casier, oftewel Aat en Karel, spelen BV Natuur en halen met hun groene vingers, pijnlijke slapstick en woordeloze comedy de natuur naar de binnenstad. Met hun lachwekkende kraanwagen bouwen ze een boom, versie 2.0. Te zien: 14.15 en 16.15 uur op het Gouverneursplein.

Vloeistof creëert met Hersenvakantie een intrigerende beleving waarbij je wordt aangewakkerd tot reflectie. Raak gebiologeerd door het spel van twee dansers, de grond en een aanvullende soundtrack via koptelefoons. Te zien: 13.00, 14.30 en 16.00 uur bij de Jacobijnerkerk (50 koptelefoons beschikbaar).

Breakdance collectief 155 (éénvijfvijf) brengt de spectaculaire show Trip. Met motorrijden, dans en acrobatiek, nemen ze je mee op een trip over de 'echtheid' van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. Te zien: 13.00, 14.30 en 16.45 uur op het Mata Hariplein.

Op