Kwartet Niek Hilkmann

In 2015 verraste Niek Hilkmann met zijn Nederlandstalige offbeat pop-nugget, het album Knak. Inmiddels heeft hij een band (of kwartet) om zich heen geformeerd en is er de plaat Een Teken aan de Wand. Niek legt op gitaar en zang, bijgestaan door Arie van Vliet op basgitaar, Ruud Hilkmann op toetsen en Joris Frowein op drums en percussie, zijn ziel en zaligheid bloot. Met deze formatie heeft het geluid meteen een kwartetslag richting The Velvet Underground gemaakt. Maar in plaats van Heroïne en Andy Warhol, zingt Niek Hilkmann over de kermisattracties van Hans van Tol.

Het Rotterdamse viertal staat stil bij dat wat zich niet onder woorden laat brengen via dooddoeners, boude uitspraken en stoplappen. De tragiek van gebaande paden en het plezier achter ontroering, worden even serieus genomen als de ernst van een belegen mop en het ongemak van gezelligheid.

“Je vraagt me waar ik toch naar staar, ik zeg, het beestje in je haar!” Het is een teken aan de wand. En niet te vergeten de Tu-tu-tu-tu-tu-tu-tu-tu-tu-tu-tu-tu-turbo Polyp – zo met zo’n zwiep. Hang je jas op. Doe alsof je thuis bent. Neem een eierpit.

Informatie

niek