Circus Katoen - Grasshoppers

Circus Katoen is een Vlaamse compagnie bestaande uit Willem Balduyck (BE) en Sophie van der Vuurst de Vries (NL). Ze ontmoetten elkaar op de opleiding Codarts Rotterdam Circusarts, en studeerden samen af in 2012. De gezamenlijke liefde voor de natuur, simpele objecten, visuele humor en een zoektocht naar eigenheid maken een hoop creativiteit los, die regelmatig terugkomen in hun voorstellingen.

Grasshoppers is een weergave van de veerkracht en kwetsbaarheid van de natuur en de rol die wij als mens daarin spelen. Het 'levende' groen in deze wereld krijgt wat te verduren. Met een grasmat in de hoofdrol zoekt Circus Katoen naar een speelse manier om dit te verbeelden.

Gras is een levend materiaal en voor iedereen herkenbaar. Enerzijds heel kwetsbaar en anderzijds kan het ook wel echt tegen een stootje. In Grasshoppers haalt Circus Katoen dit stukje groen uit zijn natuurlijke habitat en brengt het boven het maaiveld met behulp van schragen, planken, touw en hun lichamen. Het Publiek volgt hoe de artiesten het gras transformeren tot een object dat wordt gemanipuleerd en gecontroleerd. Een portie natuur komt terecht in onnatuurlijke situaties, een specialiteit van de mens...

Informatie

Speel schema en locatie

  • Op: 28-05-2022 Van: 16:15 uur Tot: 17:00 uur
    Hier: Haniasteeg
  • Op: 28-05-2022 Van: 14:00 uur Tot: 14:45 uur
    Hier: Haniasteeg

grasshoppers