Zwermers, Pan~// Catwalk

Zwermers is een Tilburgs performance-gezelschap, onder de noemer Pan~// Catwalk (Pan = oudgrieks voor ‘alles’) doet het gezelschap doorlopend artistiek onderzoek naar de relatie tussen kleding en identiteit.

Gewoontes, (voor)oordelen, en culturele codes zijn onlosmakelijk aan deze thema’s verbonden en biedt steeds inspiratie voor de ontwikkeling van nieuw werk. Dit resulteert in interdisciplinaire performances met een mix van fysiek danstheater, kostuumontwerp, live muziek en installatiekunst.

Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn, en soms moeten zijn. Met twee performers, een violist en een onophoudelijke rij outfits onderzoekt Zwermers de kleurrijke en veelzijdige mens. Wat zegt die ‘tweede huid’ over ons? Draagt de mens kleding of wordt de mens door kleding gedragen? Performancegezelschap Zwermers was eerder te zien in het Oerol spoelt aan programma in De Harmonie, nu zijn ze terug met hun gloednieuwe doorlopende performance op het Fries Straattheater Festival.

Pan~// Catwalk speelt met de menselijke neiging om alles wat we zien te labelen, de performance stimuleert én ondermijnt die drang. Door het continu aan- en uittrekken van outfits ontstaat er een opsomming van allerlei soorten mensen. Zonder een oordeel te vellen, tonen de onophoudelijke kledingwissels hoe fluïde onze identiteit kan zijn.

Performers: Wouter de Belder, Paul van de Waterlaat en Inez Wolters.
Techniek: Sander Verbiest.

Informatie

 • Performer: Wouter de Belder, Paul van de Waterlaat en Inez Wolters
 • Website: https://www.zwermers.nl/
 • Land: Nederland
 • Genre: danstheater, kostuumontwerp, live muziek en installatiekunst
 • Publiek: Iedereen

Speel schema en locatie

 • Op: 28-05-2022 Van: 13:00 uur Tot: 13:45 uur
  Hier: Zaailand en Wilhelminaplein
 • Op: 28-05-2022 Van: 14:30 uur Tot: 15:15 uur
  Hier: Zaailand en Wilhelminaplein
 • Op: 28-05-2022 Van: 16:00 uur Tot: 16:45 uur
  Hier: Zaailand en Wilhelminaplein

foto1