Programma

Fries Straatfestival afbeelding

Byrchwood

Byrchwood is een energieke blues-rock band uit Friesland met experimentele uitstapjes. Verwacht een belevenis van expressief gitaar, bas en drumwerk!

Tim is een gitarist, zanger en producer die afgelopen jaren naam en ervaring in de Nederlandse muziekwereld heeft opgedaan met Electric Hollers, Ralph de Jongh, Ruben Hoeke, Bluesworld Collective en solo optredens. Met Electric Hollers bracht hij samen 3 platen uit, stond in de finale van de Dutch Blues Challenge en heeft in voorprogramma’s van onder andere Ten Years After, King of The World en Ruben Hoeke gestaan. Met Ralph de Jongh heeft hij op verschillende albums meegespeeld en heeft hij onder andere met hem op Zwarte Cross en in Paradiso Amsterdam gestaan.

Onder de nieuwe naam Byrchwood gaat Tim zijn eigen geschreven muziek de wereld in brengen. Bestaande uit een trioformatie laat de band een rauwe uitvoering van blues en rock zien. Het is een belevenis waarin improvisatie en spelen in het moment centraal staan. Een grote aanrader voor gitaarliefhebbers! Tim heeft over de jaren vaardigheden opgebouwd in improvisatie van gitaarspel uit rock, blues, funk, soul, folk en americana uit de jaren 60 en 70. Denk hierbij in de richting van: Led Zeppelin, Cream, Ten Years After, Jimi Hendrix Experience, Deep Purple en Pink Floyd. Dit jaar komt het debuutalbum uit.

“De ster van Tim Birkenholz is rijzende. Hij is één van de opmerkelijkste bluesgitaristen die momenteel op de deur klopt van de VIP-lounge van Nederlandse blues-muzikanten.” – The Next Gig

“Wat een brok dynamiet, hij lijkt wel vergroeid met zijn Epiphone.” – BluesMagazine

“Tim Birkenholz is een begenadigd gitarist die ook niet wars is van een goede performance.” – The Blues Alone

“Prachtig en krachtig, hoe hij zijn Epiphone Les Paul met een heel naturel aandoende retrofeel laat fonkelen binnen het songmateriaal. Zijn spel doet de nummers nader boven zichzelf uitstijgen.” – 3voor12 Friesland

Informatie

  • Performer: Byrchwood
  • Land: Nederland
  • Performer: Byrchwood
  • Genre: Blues, rock
  • Publiek: iedereen
  • Datum: 20 mei
  • Tijd: 15.00 - 15.40 uur
  • Locatie: St. Jacobsstraat, The Saint

Kijk ook eens naar

To top