Programma

Fries Straatfestival afbeelding

DIRTZtheatre – ShortStories (De gehele trilogie)

ShortStories is een trilogie van korte acts met een mix van hedendaagse dans, fysiek theater en poppenspel. DIRTZTheatre nodigt je uit om in een poëtisch universum van metamorfoses te duiken, waar op een onverwachte en subtiele manier jouw werkelijkheid op het verkeerde been wordt gezet. 

De drie stukken worden op vrijdag 19 mei in zijn geheel getoond en op zaterdag worden de stukken los over de dag getoond.

Vrijdag 19 mei: Alle drie stukken achter elkaar om 21.30 uur Fryske Akademie

Zaterdag 21 mei: Fryske Akademie

14.45 uur DIRTZtheatre -Nonna’s don’t cry

16.00 uur DIRTZtheatre – Alias

21.30 uur DIRTZtheater – Le troisieme pas

De drie acts

Alias (15 minuten):

Gevoelig en sensueel legt Alias zichzelf bloot en onthult een man die zichzelf probeert te bevrijden uit zijn eigen schulp. Hij begint aan een reis om zijn “andere” zelf te ontdekken. Achter het masker vangen we een glimp op van de man, een wezen van vlees en bloed. Wie schuilt er onder deze man?

Nonna(s) don’t cry (20 minuten):

Aan onze moeders, de moeders van onze moeders, de moeders van onze grootmoeders die ons dragen en wij altijd bij ons dragen. Deze voorstelling is een poëtische ode aan het proces van ouder worden en nodigt je uit om onze verschillende percepties van generaties te verbreden. Een solo die stilletjes overgaat in een fysiek dialoog tussen twee vrouwen van verschillende leeftijden, generaties en een blik op het verleden, het heden en de toekomst.

Le troisieme pas (de derde stap, 25 minuten)

Le troisieme pas is een poëtische kijk op onderlinge afhankelijkheid en onthult een relatie tussen twee dansers/poppenspelers en een pop. De drie lichamen bevinden zich in een constante overgang tussen solo en duo of trio. Het stuk onthult met humor en gevoeligheid ons verlangen om ergens bij te horen, onze onderlinge afhankelijkheid en de complexiteit van het vinden van zijn plaats daarin.

Informatie

  • Performer: DIRTZtheatre
  • Website: https://www.dirtztheatre.com/
  • Land: Frankrijk
  • Performer: DIRTZtheatre
  • Genre: Straattheater, dans, poppenspel
  • Publiek: iedereen
  • Datum: 19 mei
  • Tijd: 21:30 uur
  • Locatie: Fryske Akademie

Kijk ook eens naar

To top