Programma

Fries Straatfestival afbeelding

Historian

Historian in het kort

Historian is een rockband met een ware liefde voor het verleden. Sharply dressed en met een vintage feel voegt Historian de pioniersmuziek van Led Zeppelin samen met de drijvende kracht van Jack White. De vierkoppige band maakt goed gebruik van de gestackte overdrives en een road-worn Hammondorgel om je omver te blazen met tijdloze muziek!

Bio Historian

Toen Joris Boerma besloot een aantal nummers te schrijven aan het begin van de coronapandemie, gebeurde iets wonderbaarlijks. In een razendsnel tempo ontstond een reeks aan fuzz- en bluesrock muziek met een vintage soul en een sterk staaltje nostalgie. Boerma wist dat er een band moest komen en Historian was geboren! Historian is een rockband met een ware liefde voor het verleden. Sharply dressed en met een vintage feel voegt Historian de pioniersmuziek van Led Zeppelin samen met de drijvende kracht van Jack White. Gestackte overdrives, een Hammondorgel en een virtuoze ritmesectie zorgen voor een tijdloze en veelzijdige vintage rock-ervaring. The live shows hebben pit en elk van de vier bandleden is altijd klaar om te knallen, zoals vertoond bij festivals als Westerpop, Noorderzon en Vicefest.

De debuutsingle “Generation” sloeg direct aan en greep de #1 plek op de IndieXL Indie Charts. In oktober 2021 bracht Historian in eigen beheer de EP “Things of Pure Design” uit, waardoor de lokale ogen op de band gericht kwamen. Inmiddels is er een debuutalbum klaar, dat de sound van de EP vele malen overtreft met een volwassenere, volle en veelomvattende vintage rock sound! 2022 bracht los van het nieuwe album veel leuke kansen. Zo werd Historian geselecteerd voor het Hit The North-ontwikkelingstraject samen met 10 andere geweldige up-and-coming artiesten uit Noord-Nederland. Dit opende vele deuren voor de veelbelovende rockband, zoals shows op Eurosonic, Bevrijdingsfestival en veel meer! Historian was ook de winnaar van de Play at Vicefest-wedstrijd, waar zij het festival van The Vices mochten openen in Groningen, Berlijn, Londen en in de toekomst Antwerpen!

In 2023 heeft Historian een vliegende start gehad met een volle zaal tijdens Eurosonic ‘23. De lentetour is van start gegaan en Historian speelt door het hele land, klaar om te laten zien wat de band in huis heeft!

Deze act op het Fries StraatFestival is mogelijk gemaakt i.s.m Friesland Pop en VSB

Informatie

  • Performer: Historian
  • Land: Nederland
  • Performer: Historian
  • Genre: Bluesrock, vintage soul
  • Publiek: iedereen
  • Datum: 19 mei
  • Tijd: 20:00 uur
  • Locatie: Eewal, 't Anker

Kijk ook eens naar

To top