Programma

Fries Straatfestival afbeelding

Michelle David and the True-Tones

Opgegroeid in New York in een kerk, begon Michelle David op vierjarige leeftijd te zingen en sloot zich aan bij haar eerste groep, The Mission of Love, toen ze vijf was. Gedurende haar carrière tourde ze de wereld rond met Broadway-musical “Mama”, droeg bij aan succesvolle theaterproducties zoals “The Sound of Motown”, “Glory of Gospel” en “Mahalia” en nam op voor artiesten zoals Diana Ross en Michael Bolton. Dit alles gebeurde voordat ze zes geprezen gospelgeïnspireerde albums uitbracht met The True-tones.

Michelle David & The True-tones weten hoe ze een schitterende set van klassieke soul neer moeten zetten. Met hun opgewekte grooves, krachtige vocalen en sterke melodieën hebben ze al vele festivals en talloze clubs veroverd. Na gerenommeerde Nederlandse festivals zoals Pinkpop en North Sea Jazz te hebben gespeeld, toerde de band van Spanje tot Scandinavië en liet overal waar ze speelden een onvergetelijke indruk achter. Bovendien is ook de discografie van de band geprezen; ze werden genomineerd voor een Edison (de Nederlandse Grammy), terwijl hun vorige album “Truth & Soul” werd uitgeroepen tot Album van de Maand op FIP-radio in Frankrijk en Album van het Jaar bij Craig Charles’ BBC Radio 6 Music-show. De groep trad op in talloze radio- en tv-optredens en werd zelfs uitgenodigd om hun muziek te spelen in de grootste nationale tv-show tijdens de Olympische Winterspelen van 2022.

Michelle David (zang), Paul Willemsen (gitaar, basgitaar), Onno Smit (gitaar, basgitaar) en Bas Bouma (drums) vormen een hecht team dat hun individuele talenten naadloos combineert, resulterend in het kenmerkende geluid dat Michelle David & The True-tones definieert. De instrumentatie van de band, gekenmerkt door funky baslijnen, en de krachtige vocalen van Michelle David vormen een levendig tapijt in de studio. Met hun nieuwe album “Brothers & Sisters” hebben Michelle David & The True-tones een sonische reis gecreëerd die resoneert met de zielvolle geest van hun live shows, waardoor het publiek wordt uitgenodigd om mee te bewegen op een tijdloze muzikale reis.

Informatie

  • Performer: Michelle David and the True-Tones
  • Website: https://michelledavidandthetruetones.com/
  • Land: Nederland
  • Performer: Michelle David and the True-Tones
  • Genre: Soul, pop
  • Publiek: iedereen
  • Datum: 25 mei
  • Tijd: 22.20 -23.20 uur
  • Locatie: Prinsentuin, de Koepel

Kijk ook eens naar

To top