Los Tréboles

Iets wat je nog nooit gezien hebt, de eerste cumbiaband gevestigd op 52 graden noorderbreedte. Wij zijn een enthousiaste groep afgestudeerd van de opleiding artiest muziek op D’Drive. Cumbia is een erg vrolijke en dansbare muziekstijl die nog niet eerder in Friesland is ontstaan. Cumbia pakt je en laat je niet meer los. Met hun […]

Lees verder »

DaaD – Buzzz

Via een theatrale interactieve beleving kunnen de kleineren onder ons met een speciale Buzzz-lijndienst, begeleidt door twee conducteurs, van halte naar halte reizen. Passagiers kunnen in en uit wonderbaarlijke vliegmachines stappen verzorgd door vervoersbedrijf Buzzz. Jij als bezoeker mag deze reusachtige insecten zelf aantrappen! Voor de groteren onder ons zal dit voor een prachtige visuele […]

Lees verder »

Saranti

Circus Saranti is al bijna 65 jaar een begrip in Friesland. Naast voorstellingen, steltlopers, vuurspuwers en een schminkstand geeft Saranti ook op maat circusworkshops op locatie. Denk aan circustechnieken zoals draadlopen, jongleren, diabolo, flowerstick, eenwieleren, acrobatieken, trapeze en nog veel meer!

Lees verder »

Marit Nygård

Marit Nygård schrijft op wat haar raakt, en in een combinatie tussen kleinkunst en popmuziek komen daar blije, boze, verdrietige of hoopvolle maar vooral eerlijke liedjes uit.

Lees verder »

Ciao Lucifer

Nederlands indiepop-duo Ciao Lucifer bestaat uit middelbare-schoolvrienden Marnix Dorrestein en Willem Wits, die hun mannelijkheid willen accepteren en volwassen willen worden op hun eigen manier.

Op hun album “Op Good News” willen ze openlijk praten over hun emoties, dromen en behoeftes, en doen dit via 13 heerlijke indie-popliedjes. Hun sound is vrolijk en energiek, maar pas als je beter luistert hoor je hoe ze een hun persoonlijke verhaal erin verweven hebben.

Er valt veel te ontdekken op hun nieuwe album, het is olie om de heupen los te gooien, stof om over na te denken en teksten om bij de eerste keer al mee te zingen. Kom ze zien op het Fries Straatfestival!

Lees verder »

Arch 8 – Tetris

Geïnspireerd op het computerspelletje Tetris, klikken de dansers op ingenieuze wijze in en uit elkaar. De acrobatische dans wordt gedirigeerd door de spelers. Met hun toeren zetten ze de ruimte naar hun eigen hand. Met magische momenten & interactieve onderdelen, Tetris laat zien dat er zijn veel manieren zijn om je wereld te bewonen. Tetris is voor alle kinderen die niet stil kunnen zitten, maar graag mee willen doen. In 2016 won Tetris de Victor Award van IPAY, voor beste jeugdvoorstelling van het jaar. Inmiddels heeft het gespeeld op 6 continenten voor duizenden jonge toeschouwers, waar ze overal lovend werden ontvangen. 

Lees verder »

Man || CO – Op een onbewoond

Met de dansvoorstelling Op een onbewoond brengt MAN || CO een ode aan de verlegen, enthousiaste, impulsieve, tactische of iets minder tactische innerlijke ontdekkingsreizigers. Een ontdekkingstocht vol zeker weten, immens twijfelen, lachen en ongemak. Want jezelf zijn; hoe doe je dat eigenlijk?

Lees verder »

Charlotte – Mechatropolis

‘Mechatropolis’ is een interactieve installatie waarin je metalen balletjes laat rollen, tollen, draaien en springen door een grote houten knikkerbaan vol mechanieken. Alle losse onderdelen, waaronder een doolhof, een magnetische lift, een puzzel met tandwielen en een baan met muziekinstrumenten zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor de gehele baan wordt afgelegd. Spelen, visueel ontdekken en praktisch puzzelen staan centraal. Van jong tot oud gaat actief aan de slag.

Lees verder »

Charlotte – Dromoscoop

De Dromoscopen zijn drie fascinerende geometrische vormen op hoge poten. Hier steek je het hoofd van onder naar binnen. Het tafereel, de hoofden die verdwijnen in de grote vorm, nodigt uit om pas op de plaats te maken en nieuwsgierig ook zelf een kijkje te nemen.

Lees verder »

Echt – Mobil&Voorsluis

De voorstelling “ECHT” gaat over artiestenechtpaar ‘De Magnifico’s’. Zij spelen een
variétéshow vol zang, dans en goocheltrucs. Als de show van ‘De Magifico’s’ eenmaal op stoom is, blijkt het huwelijk toch wat minder glamoureus te zijn. Er gaat steeds meer mis en deze artiesten ego’s blijken groter dan er ruimte is op het podium. Dit leidt tot grote hilariteit. Waar het publiek net nog in zijn broek piest van het lachen, is het een moment later stil en is er ontroering.

Lees verder »

La Femme Invisible – Kamidopof

Knock Knock! Who’s there? Een koploze jas, een hoofd zonder been, een enorm hoofd met heel veel… armen? Kamidopof is wellicht een pop, of toch misschien een onbekende, eigenaardige maar toch vertrouwde Oger. Een spookachtig wezen met een fascinerende aanwezigheid! Geïnspireerd op zowel Gogol’s St. Petersburg Stories als de fantastische Japanse wezens in de Hayao […]

Lees verder »
To top